Čajni servis Tealicious Picasso

93.00

  • Čajni servis Tealicious Picasso vsebuje čajnik 9 dcl in dve skodelici 3 dcl.
  • Čajnik in obe skodelici sta poslikani s prelepim motivom ženske in ptice, priznanega slikarja Picassa.
  • Servis je izdelan iz kvalitetnega porcelana iz podjetja Weimar in je lahko prelepo darilo ob vseh priložnostih.

 

 

Ni na zalogi

Opis

Tukaj je predstavljen Čajni servis Tealicious Picasso

 

 

Čajni servis iz serije Tealicious podjetja Weimar, je sestavljen iz čajnika in dveh skodelic. Motiv na čajniku in skodelicah predstavljajo prelepo ilustracijo ženske in ptice. Servis je izredno umetniško delo priznanega slikarja Picassa in je izdelan iz visoko kvalitetnega porcelana v beli barvi. Čajnik ima volumen 9 dcl, skodelici 3 dcl. 

 

Čajni servis je lahko popolno darilo ob vsaki priložnosti, posebej se ga bodo razveselili ljubitelji kulture pitje čaja in ljubitelji slikarja Picasa. Weimar Porzellan je nemško podjetje, ki že od 1790 izdeluje vrhunski porcelan.

 

 

Najbolj poznani so njihovi servisi, ki so vsi izredno umetniško delo. Jedilni servis Weimar Form 21 Voyage 1900, je namenjen za osem oseb in se močno razlikuje od ostali servisov, saj nas zgodba, ki je narisana na njem popelje po celem svetu. Čajni servis Picasso lahko podarimo skupaj  s tem izrednim jedilnim servisom, ali pa ga podarimo kot samostojno darilo.

 

 

Čajni servis Tealicious Picasso ima prelep motiv priznanega slikarja Picassa

 

Pablo Ruiz Picasso, je bil priznan in izredno vsestranski španski umetnik. Picasso je vsekakor najslavnejši umetnik dvajsetega stoletja, njegova dela obsegajo preko 15.ooo slik, grafik in plastik. Poleg slikanja, se je Picasso ukvarjal tudi s kiparstvom, ohranilo se je mnogo njegovih izjemnih del.

 

Slikar se je rodil 25 oktobra leta 1881 v Malagi. Njegov oče je bil slikar in učitelj risanja, hkrati pa je bil tudi kustos v manjšem muzeju. Pod očetovim vodstvom, je Picasso že pri sedmih letih začel slikati in že leta 1890 predstavil svojo prvo oljno sliko, ki jo je poimenoval Picador. Kot desetletni fant, se je Picaso vpisal na šolo za slikarstvo in umetnost, nakar je pri štirinajstih letih opravil sprejemne izpite za akademijo La Llotja. (1)

 

Podjetje Weimar Porzellan

.

Weimar Porzellan je priznano nemško podjetje, ki že od leta 1790 izdeluje porcelan najvišje kvalitete. Poleg nakupa izdelkov iz porcelana in drugih izdelkov za dom, si lahko ogledate tudi njihovo tovarno. Nudijo vodene oglede in tako kupcem nudijo vpogled v umetniško proizvodnjo porcelana. Obiskovalce očarajo  z mešanico tradicionalnega obrtništva in sodobne tehnologije.

 

Video predstavitev