Čajni servis Weimar Paradise

79.00

  • Čajni servis Weimar Paradise vsebuje čajnik in dve skodelici.
  • Servis je izdelan iz kvalitetnega belega porcelana, ki je poslikan s prelepimi cvetlicami.
  • Čajnik in skodelici so izdelali v podjetju Weimar Porzellan in spadajo v serijo Tea set Tealicious.
  • Servis je lepi darilni škatli in primeren za darilo ob vseh priložnostih.

Ni na zalogi

Opis

Tukaj je predstavljen Čajni servis Weimar Paradise, ki je izdelan iz vrhunskega porcelana.

 

Čajni servis Weimar Paradise je sestavljen in čajnika in dveh skodelic, s prelepim motivom cvetja. Servis je izdelan iz kvalitetnega porcelana v bleščeči beli barvi, ki ga poživijo slike cvetja v živahnih barvah. Servis spada v serijo Tea set Tealicious, podjetja Weimar Porzellan. 

 

Čajnik ima volumen 9 dcl in je lepe zaobljene oblike in zanimivim ročajem. Skodelici imata volumen 3 dcl in lepo zaokrožujeta celoto servisa. Čajni servis je v lepi darilni škatli, zato je seveda primeren za darilo ob vsaki priložnosti. Posebej ga bodo veseli ljubitelji kulture pitja čaja, zbiratelji umetnin in vsak mlad par, ki šele stopa na novo življenjsko pot.

 

Servis se odlično poda tudi k drugim izdelkom podjetja Weimar Porzellan. Posebej lep in prefinjen je jedilni servis Weimar Form 21 Voyage, ki je prelep okras in tudi dolgoročna naložba za vsako družino. Jedilni servis je izdelan iz vrhunskega porcelana in predstavlja zgodbe iz celega sveta. Za popestritev beline, ga lahko čudovito kombiniramo s čajnim servisom Weimar Paradise.

 

Čajni servis Weimar Paradise je izdelan iz vrhunskega porcelana Weimar

 

Weimar Porzellan je družinsko podjetje, ki že od leta 1790 izdeluje vrhunski porcelan in druge izdelke za dom. Za izdelavo kvalitetnega porcelana, ki je najkakovostnejša zvrst keramike, so potrebne tri nujne sestavine. To so kaolin, ki je posebna vrsta gline, glinenec in kremen.

 

Kadar slišimo izraz porcelan, običajno pomislimo samo na eno vrsto materiala. Vendar se v porcelanu skriva več vrst materiala, že na Kitajskem, ki je zibelka porcelana, je vseboval različne materiale in talila.  Izdelava vrhunskega porcelana je umetnost, ki so jo poleg mnogih evropskih proizvajalcev, izpopolnili tudi v podjetju Weimar Porzellan. 

 

Porcelan ima bogato in izredno zanimivo zgodovino. V preteklosti je bil izredno dragocen in je bil statusni simbol, veljal je za dokaz za visok družbeni položaj. Nastanek porcelana je zavit v tančice skrivnosti, lahko celo govorimo o najstarejšem industrijskem vohunstvu. V Sloveniji, kljub bogati tradiciji oblikovanja keramike, nobena od delavnic ni izdelovala porcelana. Zakaj je bilo tako, še vedno buri zgodovinarje, saj vemo, da so premožni Slovenci že v sedemnajstem stoletju svoja bivališča krasili s posodo iz porcelana. (1)

Video predstavitev