Čajni servis Weimar s črno belimi črtami

93.00

  • Čajni servis Weimar s črno belimi črtami je izdelan iz kvalitetnega porcelana podjetja Weimar.
  • Čajnik je sestavljen iz lepo zaobljenega čajnika in dveh skodelic, v dekoraciji s črno belimi črtami.
  • Prelep čajnik je lahko izvirno darilo ob vseh priložnostih in tudi dobra naložba za prihodnost.

Ni na zalogi

Opis

Tukaj je predstavljen Čajni servis Weimar s črno belimi črtami

 

Čajni servis Weimar spada v serijo čajnikov Tealicious. Servis je sestavljen iz čajnika in dveh skodelic. Čajnik ima volumen 9 dcl in je v beli barvi, s črnimi progami. Lep, črno bel kontrast, poudari zlat rob na pokrovu, ki ima na vrhu veliko črno piko za lažje prijemanje. Čajnik je izredno lepo oblikovan in ima lepo zaobljen bel ročaj.

 

Skodelici imata volumen 3 dcl in sta isto porisani z belo črnimi progami. Vrh skodelice je zlato obrobljen, ročaj je zaobljen in bele barve.  Čajni servis je izdelan iz vrhunskega porcelana Weimar, ki že dolga leta izdeluje jedilne servise in drugo opremo za dom.

 

Čajni servis Weimar s črno belimi črtami je lahko vrhunsko darilo za vse priložnosti

 

Vrhunski porcelan in jedilni servisi iz porcelana, so bili že pri naših prednikih znak bogastva in prestiža. V mnogih domovih še danes vidimo na mizi mnoge prelepe izdelke iz porcelana, ki se prenašajo iz roda v rod. Tako lahko še v današnjem času brez skrbi podarimo porcelan kot darilo ob raznih priložnostih.

 

Čajni servis Weimar s črno belimi črtami bo razveselil vsakega ljubitelja kulture pitja čaja in tudi zbiralca umetnin ne bo pustil hladnega.  Čajni servis v črno beli kombinaciji, lahko tudi kombiniramo z drugimi izdelki iz porcelana. Malce nenavadna, a vsekakor zanimiva je kombinacija s čajnim servisom Weimar v beli barvi s črnimi pikami. Črno bela kombinacija je vedno prestižna in elegantna, zato bo tudi naša praznično pogrnjena miza prelepa v tej kombinaciji.

 

Skrivnosti evropskega porcelana skozi zgodovino

 

Evropski porcelan je bil prvič izdelan skoraj tisoč let za kitajskim porcelanom. V Evropi so dolga leta, lahko rečemo tudi stoletje, poskušali izdelati porcelan, ki bi imel enake lastnosti kot kitajski. V Evropi je imel porcelan dolga leta skrivnosten privdih, snov so imenovali arcanum.

 

Prvi izdelovalci porcelana so bili obrtniki, ki so izdelovali izdelke iz keramike in takrat so jih imenovali arkanisti. Poskusi izdelave kvalitetnega porcelana so vse do 17. stoletja bili bolj ugibanje, a kmalu so tudi v Evropi vsaj delno odkrili skrivnosti belega zlata. Porcelan nosi skozi zgodovino mnoge legende, ena izmed njih pripoveduje, da so lastniki porcelana verjeli, da ta material ne prenese strupa in jih zato varuje. (1)

 

Video predstavitev

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/g5XXkhOLvc0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>