Čajni servis Weimar Toile de Jouy

79.00

  • Čajni servis Weimar Toile de Jouy je sestavljen in lepo zaobljenega čajnika in dveh skodelic.
  • Izdelan je iz vrhunskega porcelana podjetja Weimar in poslikan z modrim cvetjem na beli podlagi.
  • Servis je v elegantni darilni škatlici in je primeren za darilo ob vsaki proložnosti.

Opis

Tukaj je predstavljen Čajni servis Weimar Toile de Jouy

 

Čajni servis Toile de Jouy je sestavljen iz lepo zaobljenega čajnika in dveh skodelic. Servis je v elegantni darilni škatli in je primeren za darilo ob vsaki priložnosti. Kadar iščemo primerno darilo za rojstni dan, obletnico ali poročno darilo, potem so izdelki iz vrhunskega porcelana Weimar, prava izbira.

 

Na čajniku in skodelicah je poslikava cvetja, v prelepi modri barvi, na belem ozadju. Poslikava se vije po celem čajniku, razen na ročaju, ki ostaja bele barve. Na pokrovu je na vrhu bunka za lažje prijemanje, v modri barvi. Tudi na skodelicah se vije prelepa poslikava, rob skodelic pa je obrobljen modro.

 

Čajni servis je lahko čudovito darilo, hkrati pa ga lahko kombiniramo z drugimi izdelki iz porcelana. Mogoče smo si zamislili kombinacijo čajnega servisa in prelepe vaze iz porcelana. Presenetimo svoje obiskovalce z umetniškim kontrastom čudovite vaze Rosenthal Squall in čajnega servisa Toile de Jouy! 

 

Čajni servis Weimar Toile de Jouy je izdelan iz vrhunskega porcelana

 

Weimar Porzellan ali Weimar Porzellanmanufaktur, je nemško podjetje, ki že od leta 1790 izdeluje izdelke iz vrhunskega porcelana. Poznani so po izredno kvalitetnih izdelkih iz porcelana in keramike, ki imajo vsi prelepe poslikave. Sodelujejo z priznanimi umetniki s celega sveta, ki njihovim izdelkom vdahnejo eleganco in prestiž.

 

Izdelava porcelana v Evropi ima bogato in zanimivo zgodovino. Najprej so premožni ljudje spoznali Kitajski porcelan, ki so ga v Evropo prinesli popotniki in pomorščaki. Seveda se je takoj pojavila želja, da bi tudi sami izdelali podobne izdelke, a izdelovanje porcelana je bilo zavito v skrivnost. Zaradi tega je bil porcelan izredno cenjen in drag, Privoščili so si ga lahko samo bogataši in je bil večinoma namenjen zbirateljstvu in ne toliko vsakodnevni uporabi.

 

V Evropi so obrtniki izdelovali posodo in okrasje iz lončevine in fajanso iz gline. Lončarski obrtniki so izdelovali prelepe glinaste sklede, krožnike in skodelice. Prav tako so jih lepo poslikali in okrasili, tako da so bile prijeten na pogled. A v primerjavi z finim kitajskim porcelanom, so njihovi izdelki delovali grobo in težko. Srednjeveški fevdalci so zato na veliko kupovali lepši in bolj fin kitajski porcelan, vse do 17. stoletja, ko so tudi v Evropi odkrili skrivnosti izdelovanja porcelana. (1)

 

Video predstavitev