Čajni servis Weimar z motivom mačke in ptice

79.00

  • Čajni servis Weimar z motivom mačke in ptice je izdelan iz vrhunskega porcelana.
  • Servis je sestavljen iz čajnika in dveh skodelic, porisan je s čudovitim motivom muce, ki  preži na ptico v kletki.
  • Čajni servis spada v serijo čajnikov Tealicious, podjetja Weimar Porzellan in je lahko čudovito darilo.

Opis

Tukaj je predstavljen Čajni servis Weimar z motivom mačke in ptice

 

Čajni servis je sestavljen iz čajnika in dveh skodelic. Izdelan je vrhunskega porcelana podjetja Weimar Porzellan in spada v serijo čajnikov Tealicious. Na čajniku in skodelicah je motiv v črno beli barvi, ki predstavlja mačko, ki preži na ptico v kletki. Ilustracija nas s prisrčnimi slikami ponese v živalski svet, kot ga poznamo iz risank.

 

Servis je v lepi darilni škatli in je lahko čudovito darilo ob vseh priložnostih. Posebej se ga bodo razveseli ljubitelji kulture pitja čaja in vsi, ki so zaljubljeni v porcelan. Čajni servis v črno beli barvi, se lahko tudi čudovito kombinira z drugimi izdelki iz porcelana.

 

Podjetje Weimar ima v ponudbi nekaj prelepih jedilnih servisov, h katerim se bo lepo podal čajni servis z motivom muce in ptice. Prav tako lahko čajni servis kombiniramo z drugimi čajnimi servisi. V podobnih črno beli ilustraciji, je čajni servis Tealicious Picasso, ki ga krasijo čudovite ilustracije priznanega umetnika Picassa. Neprecenljivo darilo in čudovita naložba.

 

Čajni servis Weimar z motivom mačke in ptice je izdelan iz vrhunskega porcelana podjetja Weimar

 

Čajni servis z motivom prisrčne in nagajive muce, ki preži na ptico v kletki, je izdelan iz vrhunskega porcelana podjetja Weimar. Podjetje deluje v Nemčiji in že od leta 1790 izdeluje izdelke iz porcelana, najvišje kvalitete. Njihovi izdelki nas očarajo z mešanico tradicionalnega obrtništva in sodobnih trendov.

 

Sodelujejo z mnogimi priznanimi umetniki, ki nam na porcelanu in keramičnih izdelkih pričarajo motive iz sveta narave dela priznanih umetnikov. Porcelan je najzahtevnejša in najdragocenejša zvrst keramike. V Evropi se je porcelana prijelo ime belo zlato, saj je bil okoli 17, stoletja izredno težko dosegljiv in zato dragocen kot zlato.

 

Zaradi težke dostopnosti in dragocenosti, je bil porcelan statusni simbol, nekakšen dokaz za visok družbeni položaj lastnikov.  Izdelke iz porcelana najvišje kakovosti, so si lahko privoščili samo najbogatejši. Iz zgodovinskih virov vemo, da so tudi prebivalci na ozemlju  današnje Slovenije že  v 17. stoletju opremljali svoja bivališča s posodjem iz porcelana. (1)

Video predstavitev