Čajni servis Weimar z umetniško dekoracijo dima

79.00

  • Čajni servis Weimar z umetniško dekoracijo dima, je narejen iz kvalitetnega porcelana.
  • Servis je sestavljen iz čajnika in dveh skodelic, ki je dekorativno predstavljen v darilni škatlici.
  • Čudovito darilo ob vseh priložnostih in dobra naložba za prihodnost.

Ni na zalogi

Opis

Tukaj je predstavljen Čajni servis Weimar z umetniško dekoracijo dima

 

Čudovit čajni servis podjetja Weimar, je narejen iz kvalitetnega porcelana, z motivom dima v barvah. Dimni motiv se razteza čez cel čajnik in skodelici, v čudovitih barvah. Prepletajo se modra, rdeča, rumena, zelena in vijolična barva, ki skupaj z snežno belim porcelanom, ustvarijo čudovit kontrast.

 

Čajni servis je narejen iz kvalitetnega, vrhunskega porcelana, ki je zaščitni znak podjetja Weimar. Servis je predstavljen v elegantni darilni škatlici in je primerno darilo ob vseh priložnostih. Posebej se ga bodo razveselili ljubitelji čaja in zbiratelji umetnin. S servisom lahko presenetimo tudi mladoporočence, ki so kot darilo že dobili kakšen drug servis podjetja Weimar.

 

Čajni servis s prelepim motivom dima, lahko kombiniramo z jedilnim servisom  Weimar Form 21 Voyage 1900, ki je namenjen za osem oseb. Jedilni servis Weimar in čudovit čajni servis Weimar, sta lahko prelepa popotnica na novi življenjski poti.

 

Čajni servis Weimar z umetniško dekoracijo dima je izdelan iz vrhunskega porcelana

 

Porcelan ima bogato zgodovino, ki je polna legend in zanimivih zgodb. V Evropi je porcelan že stoletja priljubljen zaradi svoje dragocenosti in prestižnosti. Posebej v sedemnajstem stoletju, je vsak bogataš, moral imeti v svojem domu vsaj nekaj kosov porcelana. V tistih časih je bilo življenje, posebej med plemiči, lahko tudi nevarno.

 

Mnogi so bili žrtve zastrupitev, zato je zanimiva legenda, ki pravi, da so se plemiči pred strupom zavarovali s porcelanom. Verjeli so, da če damo v skledo iz porcelana strup, bo ta počila.  Zaradi tega verovanja in težke dosegljivosti, je porcelan dosegal izjemno visoke cene.

 

Privoščili so si ga lahko samo najbogatejši, ki so tudi tekmovali med sabo, kdo bo imel lepše primerke. Pojavilo se je tudi množično zbirateljstvo, seveda med plemiči in bogataši. V Evropi je bil najbolj strasten zbiratelj dragocenega porcelana, poljski kralj Avgust Močni. Tudi o njemu krožijo zanimive legende. Ena med njimi pravi, da je bila pripravljen za nakup porcelana, prodati svoje lastne vojake. (1)

 

Video predstavitev