Čajni servis z motivom angleške vrtnice

79.00

  • Čajni servis z motivom angleške vrtnice je izdelan iz vrhunskega porcelana podjetja Weimar Porzellan.
  • Servis je sestavljen in čajnika in dveh skodelic, ki jih krasi prelep motiv nežnih, roza vrtnic.
  • Servis je v elegantni darilni škatli in je primeren za darilo ob vseh priložnostih.

Ni na zalogi

Opis

Tukaj je predstavljen čajni servis z motivom angleške vrtnice.

 

Čajni servis z prelepim motivom angleške vrtnice nas popelje v nežne poletne večere, ko na vrtu dehtijo vrtnice. Čajnik je del serije Tea set Tealicious, podjetja Weimar Porzellan. Izdelan je iz kvalitetnega, bleščeče belega porcelana, ki je v čudovitem kontrastu z drobnimi, roza cvetovi.

 

Čajni servis je sestavljen iz čajnika in dveh skodelic. Čajnik je lepo zaobljen, s prelepo dekoracijo vrtnic. Ročaj in pokrov čajnika sta v beli barvi, prav tako pri obeh skodelicah. Servis je v elegantni darilni škatli, ki je primerna za darilo ob vseh priložnostih. Posebej se ga bodo razveselili zbiratelji umetnin in ljubitelji pitja čaja. Pitje čaja ima bogato zgodovino, oglejte si video posnetek!

 

Čajni servis z motivom angleške vrtnice se poda tudi k drugim izdelkom podjetja Weimar. Kombiniramo ga lahko z  jedilnim servisom Weimar Form 21 Voyage 1900, ki je izdelan iz vrhunskega belega porcelana in okrašen z motivi iz celega sveta. S kombinacijo čajnika, ki ima dekoracijo roza vrtnic, bomo dobili zanimivo in nenavadno dekoracijo.

 

Čajni servis z motivom angleške vrtnice je izdelan iz vrhunskega porcelana podjetja Weimar Porzellan

 

Weimar Porzellan že dolga leta izdeluje vrhunski porcelan in druge izdelke za dom. Zgodovina porcelana v Evropi ima bogato zgodovino, ki jo spremljajo mnoge anekdote. Izdelovalci keramike so dolga leta trudili izdelati porcelan, ki bi enak kot kitajski, a jim je to uspelo šele v sedemnajstem stoletju.

 

Tako evropski, kot kitajski porcelan vse do 18. stoletja in še nekaj let kasneje, ni bil namenjen uporabi, pač pa razkazovanju razkošja, ugleda in bogastva. Porcelan je bil strast bogatih zbirateljev, ki so ga razstavljali in ga prepuščali občudovanju obiskovalcev. Za zbirke porcelana so jim obrtniki izdelali posebne kose pohištva, z vdelanimi nosilci in poličkami. S tem pohištvom so opremljali porcelanske kabinete. V njih  so razstavljali predvsem kitajski porcelan, ki je bil običajno vdelan v kovinsko ogrodje

 

Za namizno posodje, ki so ga dnevno uporabljali, je višji sloj uporabljal fajanso in evropski porcelan. Porcelan iz Evrope je bil prav tako dragocen, a lažje dosegljiv kot kitajski. Ko so v Evropo prišle nove modne pijače, kot so kava, pravi čaj in čokolada, so servisi iz porcelana postali še bolj priljubljeni in dragoceni. (1)

Video predstavitev