Kristalni kozarec za penino Roccoco Arnstadt kristal

Izbrali ste kristalni kozarec za penino Roccoco Arnstadt kristal, ki je iz njihove najbolj prestižne linije kristala. Že samo ime Roccoco nam daje slutiti, da se za tem imenom skriva bogat vzorec s pozlato. Ko vzamemo kozarec v roko, takoj … Preberi več

280.00 Dodaj v košarico
Kristalni kozarec za rdeče vino Rococco Arnstadt Kristall
  • Kristalni kozarec za rdeče vino Roccoco Arnstadt Kristall ima 24-karatno pozlato
  • odlično darilo za rojstni dan, abraham, ipd.
  • krasno poročno darilo
280.00 Dodaj v košarico

arnstadt kristallPodjetje Arnstadt Kristall je leta 1947 ustanovil mojster Heinrich Arlt, proizvajalec finega svinčenega kristala. V preteklih letih se je podjetje specializiralo, da postane mednarodni dobavitelj visoko kakovostnega svinčevega kristala.Danes je to družinsko podjetje uspelo združiti izkušene izdelovalce in s pomočjo sodobne proizvodne tehnologije proizvajajo očarljiv svinčev kristal najvišjega razreda.

Mojster Graver Heinrich Arlt,  iz Severne Bohemije in njegova družina, so se po drugi svetovni vojni preselil v Arnstadt. Da bi omogočil nadaljevanje svoje tradicionalne severno-češke trgovine, je ustanovil podjetje za čiščenje stekla. On je ustanovil Heinrich Arlt KG in s tem je naredil prvi korak v uspešni zgodovini podjetja.

Z leti je iz majhnega družinskega podjetja zraslo srednje veliko podjetje. Proizvodnja steklenih izdelkov se je počasi nadomestila s proizvodnjo kristalov. Prvi izvozni odnosi so vzpostavljeni v Italiji, Kanadi in ZDA. V tem času je družbo  vodila Gerda Heller, hči ustanovitelja podjetja.

Zaradi razvoja GDR se je podjetje skupaj z drugimi zasebnimi podjetji združilo  v “VEB Bleikristall Arnstadt”. Istočasno se je podjetje preselilo severno od Arnstadta, kjer je podjetje še danes. Številne nagrade dokazujejo uspeh izdelave vrhunskih  izdelkov.

Med združitvijo Nemčije je podjetje VEB Bleikristall ponovno privatizirano in preoblikovano v Arnstadt Kristall GmbH. Naslednja leta so namenjena popolnemu prestrukturiranju in modernizaciji podjetja. Zaradi izredne kakovosti izdelkov je podjetje sposobno hitro pridobiti znane kupce na domačem in mednarodnem trgu.

.

Arnstadt Kristall danes

.

Razvoj novih in vznemirljivih zbirk ter odpiranje novih trgov podjetju omogoča ponovno rast. Naroči se najsodobnejša naprava za poliranje kislin, ki ponovno izboljša kakovost izdelka in od tokrat naprej daje Arnstadt Kristallu svojo brezskrbno sijajnost.