“Centerpiece” Ercuis Escale Enchantée

  “Centerpiece” Ercuis Escale Enchantée     “Centerpiece” Ercuis Escale Enchantée je veličasten osrednji kos, ki daje v kombinaciji s pohištvom , osrednjim lestencem, jedilnim servisom, ipd. luksuzen izgled Vašega doma. Krasen umetniški izdelek!   “Centerpiece” Ercuis Escale Enchantée   … Preberi več

50,000.00 Dodaj v košarico
Pozlačen srebrni pribor Ercuis Rocaille
  • večna klasika
  • pozlačeno na najkakovostnejšo srebrnino
  • družinska dediščina
  • dobra investicija
110,148.00 Dodaj v košarico
Prestižni svečnik Escale Enchantée
  • umetnina, ki nikoli na zastara
  • investicija
  • bogastvo, ki osupne
50,000.00 Dodaj v košarico

Ercuis je vrhunska francoska znamka za srebrnino, jedilni pribor in prestižne servirne in dekorativne kose za Vaš dom.

Kratka zgodovina Ercuis

1867:

Adrien Céleste Pillon, duhovnik iz majhne vasi, 50 km oddaljene iz Pariza je leta 1867 ustanovil podjetje, ki se je specializiralo za izdelavo umetnostne srebrne posode, reliefnega emajla, bakrenih in srebrnih prevlek, ter pozlačevanja posode. Podjetje se je zelo hitro širilo. S širitvijo je naraščalo število delavcev, za katere je podjetje tudi zgradilo bivališča v bližini podjetja.

1880:

Podjetje Ercuis je leta 1880 odprlo prvo lastno trgovino v Parizu. Zelo uspešno so v trgovini začeli prodajati religiozno zlato in srebrno posodo, ter to postopoma zamenjali s »Hollow-ware in Flat ware« posodo ( razni kovinski pripomočki za serviranje, ter servirni pribor ). Zaradi širjenja podjetja in s tem tudi proizvodnje in delavcev je okrog podjetja nastajalo vedno večje naselje v katerem so delavci živeli.

1886:

  1. Nov se Ercuis poveže z Georges Maës. Nastane »CENTAUR«, nova linija srebrne namizne posode. Georges Maës je pred tem izdeloval kristalne izdelke. Vsi izdelki podjetja Ercuis so še vedno označeni z enakim znakom.

1888:

Podjetje »Centaur« odkupi novo stavbo v Parizu in jo začne uporabljati kot trgovino in prostore uporablja tudi v komercialne namene. Podjetje še vedno proizvaja namizno posodo kot tudi pribor. Poveča pa se proizvodnja na področju oskrbe, ter posode z večjimi in pomembnimi strankami, ter hoteli. V začetku 20. st. so bili glavni proizvajalec srebrne posode in pribora za vrhunske hotele današnje Azurne obale.

1908:

Leta 1908 je vodstvo podjetja prevzel Georges Maës. Georges je pridobil certifikat s katerim je lahko uspešno širil prodajo izdelkov po Evropi in tudi deželah mediterana. Pod njegovim vodstvom so povečali in renovirali tovarno, ter dozidali naselja za delavce.

1919:

Po uničujočem obdobju, ki ga je povzročila vojna je produkcija padla in ostala nekje na predvojnem nivoju. Med vojno so se predvsem ukvarjali z novimi kreacijami in modernejšim oglaševanjem. Predvsem mednarodne razstave, ki so se vrstile leta 1925, 1931, 1937, so bile tiste, ki so podjetje potisnile v ustvarjanje novih oblik in dizajna, ter novih materialov. Izdelkom iz bakra, srebra in zlata, ter drugim kovinam so se pridružili še fino leseni izdelki.

1935:

Podjetje Ercuis je podpisalo pogodbo z ladjevskim podjetjem Francije Chargeurs Réunis, za celotno opremo top turističnih medoceanskih ladij linije NORMANDIE. Potovanja s turistično ladjo od Pariza do New Yorka, je ostalo v spominu potujočim tudi zaradi prekrasne posode in pribora.

1937:

Podjetje prevzame Pierre Maës, po 1940 pa njegov sin Paul Maës. Druga svetovna vojna pripelje podjetje do iste situacije kot se je zgodila v 1. Svetovni vojni ( proizvodnja upade in stagnira skozi celo obdobje okupacije ).

1945:

Po koncu vojne si podjetje Ercuis počasi opomore in malo po malo se proizvodnja in prodaja povečata. 1953 podpiše pogodbo za oskrbo in opremo FOIRE INTERNATIONALE ( francosko medoceansko ladijsko linijo ).

1969:

Leta 1969 se je podjetje Ercuis začelo modernizirati in obnova ter modernizacija se je nadaljevala vse do leta 1971. Leta 1970 vodstvo prevzame Charles-Henri Maës. Pod njegovim vodstvom nastajajo spremembe v dizajnih. Dizajni in oblike postanejo modernejši, bolj primerni željam in zahtevam potrošnikov tega časa.

1978:

Podjetje Ercuis postane član »Comité Colbert«, združbe za ekskluzivne francoske luksuzne znamke. S tem si je potrdil pozicijo prestižno eminentnih izdelkov na področju francosko luksuznega sektorja.

1981:

Ob spremembi lastništva Venice Simplon Orient-Express, je prišlo do želje po spremembi dekorja v potniških vlakih s privdihom originalne zgodovinske opreme. Podjetje Ercuis je tako prevzelo nabavo opreme in ustvarilo željene nove dizajne z originalnim zgodovinskim privzdihom »Orient-Express-a«. Vsa posoda in pribor, ki so bili ustvarjeni v ta namen so imeli vgravirane iniciale VSOE. Ista posoda s temi inicialami se uporablja še danes v povezavi z legendarnim vlakom, ki je skozi čas postal simbol romantike in advanturističnosti.

1986:

Skozi razvoj je podjetje dobilo več delničarjev, ki so pomagali voditi in razvijati Ercuis pod vodstvom MICHELA ROUGETA. V letih 1980 in 1990 sta se podjetju Ercuis pridružila še dva francoska podjetja:

  • RAVINET D´ENFERT ( z razširjeno izdelavo srebrnega pribora in posode )
  • PETER ( z izdelavo pribora iz srebra, kamna in finega lesa )

Izdelke teh dveh podjetij je Ercuis združilo v izvrstno luksuzno kolekcijo.

2002:

Sodelovanje z FRANÇOIS BAUCHET je Ercuis popeljalo na višjo kulturno raven in izdelke le tega v moderno dobo. Z novimi kolekcijami so renovirali in opremili restavracije »L´Atelier de Joël« v Parizu, Londonu, New Yorku, Las Vegasu in Tokyu.

2004:

Avgusta 2004 je podjetje Ercuis odprlo novo trgovino v Parizu. 2005 so potrdili strokovnost izdelkov z novo linijo namiznega pribora L´Insolent. Ta linija namiznega pribora je izdelana kot nakit z dragimi kamni.

2009:

Podjetju Ercuis se pridruži pariški oblikovalec Alberto Pinto´s. Alberto je kolekcijam namiznega pribora dodal svoje klasike z avtorskim vzorcem, ki jih poznamo pod imenom Rubans Croisés.

2010:

Z novo nastalimi luksuznimi hoteli v Parizu in drugod po svetu si je podjetje Ercuis zagotovilo priviligirano pozicijo za opremo luksuznega hotelskega sektorja. S popolno opremo po naročilu za ROYAL MONCEAU RAFFLES, so si pridobili zaupanje drugih luxuznih hotelov.

2011:

Novo nastala kolekcija namiznega pribora »Apostraphe«, ki sta jo kreirala Catherine in Bruno Lefebvre, je ime Ercuis prvič popeljalo v »Michelin-starred chef«. Gastronomija je tako postala osnovni vir za inspiracijo oblikovanja srebrnega namiznega pribora.

2013:

Podjetje Ercuis je pripeljalo namizni pribor na posebno stopnjo, kjer postane dekorativni element in ne samo pribor na vsaki mizi. Dekoracije na kolekcijah namiznega pribora so prebudile nove barvne vzorce, ki so postali ključni trend francoske dekorativne umetnosti. Dekoracije in barvni vzorci na posodah so postali prepoznavni, z različnimi karakterji, inspiracijami in viri so postali neskončni.

2015:

Italijansko  »ARCTURUS«, društvo katere člana sta tudi ROSENTHAL in SAMBONET, zahteva pridružitev podjetja ERCUIS in RAYNAUD podjetje, kot vodilnega delničarja. Ta združba je Ercuis pomagala do vodilne pozicije na svetovnem trgu pri izdelavi exkluzivnega namiznega pribora in posode, kar je pomenilo nove možnosti za podjetje staro več kot 100 let.

2017:

Novi kolekciji GRACE in CASTILLE sta nam prikazali strokovnost in sposobnost mojstrov pri združevanju barv in strukture materialov. Posoda in pribor postaneta modni dodatek, ki izžareva umetniško kreativnost in svobodo barvne palete, ki jo lahko uporablja vsak na svoj unikaten način.

2018:

Podjetje Ercuis predstavlja novo barvno jekleno posodo s posebnimi oblikami in novim odsevom črne barve, bakra, zlata ali barve šampanjca.