Goebel je nemška vrhunska znamka porcelana, ki je poznan predvsem po veliki izbiri različnih figuric in drugih dekorativnih izdelkih.

Goebel

Zgodovina podjetja Goebel

Podjetje Goebel je bil ustanovljen 30. januarja leta 1871. Ustanovitelja sta bila Franz Detleff in William Goebel.

Ustanovila sta tovarno, ki je bila »posvečena čutom«, kar kasneje postane slogan podjetja.

Franz Detleff in njegov oče  William Goebel sta tako ustanovila podjetje »F & W. Goebel«. Prva tovarna porcelana se je odprla leta 1878 v Oeslau-Rödental blizu Coburga.

Okoli leta 1905 se spremeni monogram v »WG«, kar označuje prehod podjetja v popolno last Williamu Goebelu. William Goebel se je zapisal v zgodovino nemškega cesarstva z luksuznim porcelanom, kar so bile sanje mnogih na domačem in tujem trgu.

Filozofija podjetja

Filozofija podjetja je:

  • ” Povezana s preteklostjo, pripravljena za danes in oblikovana za jutri.”
  • »Tradicija ni samo ohranjanje pepela, temveč tudi podajanje ognja naprej«, kar tudi pomeni najvišje standarde kvalitete

Od ustanovitve podjetja naprej je bil poseben poudarek na umetniškem izražanju, kakovosti in najboljši izdelavi.

Ob imenu Goebel dobite občutek, kako so izdelki nastajali pod rokami umetnikov in oblikovalcev predmeti iz porcelana, stekla in podobnih materialov. In na na koncu so nastali vrhunski izdelki. To je tudi tisto, kar so ustanovitelji predvideli in kar je tudi ime Goebel pripeljalo do mednarodnega uspeha. Nihove sanje tako postanejo resničnost.

Neglede na to ali gre za darila, zbirateljstvo ali dekoracije, je Goebel močno povezan s tradicijo izdelovanja porcelana. Z zbirkami kot so:

  • Artis Orbis,
  • Pop Art,
  • de luxe*,
  • Nina & Marco,
  • Rosina Wachtmeister,
  • ter sezonske linije velikonočni in božični ter cesarski porcelan,
  • NADAL kreacije
  • Hummel, so Goebelove svetovno znane blagovne znamke, postavljene med tradicijo in življenjskim stilom, prebujajočimi čustvi, ki trajajo celo generacijo.

 Ročno izdelani izdelki Goebel

Od vsega začetka je porcelan ” belo zlato”, več kot le mešanica gline in drugih sestavin. Svojo vrednost je ohranilo vse do danes. Je občutljiva in krhka, dragocena, uporabna  tako za krožnike, skodelice kot dekorativne zbirke in tudi naložbena vrednost.

»Goebel je ročno delo«, tudi danes ostaja podjetje zvesto tej filozofiji. V podjetju Goebel se ustvarjajo mojstrovine kot unikati. Izdelki so tako sodobne oblike, kot tudizgodovinski motivi, ki so prilagojeni sodobni občutljivosti.

Ob izbiri surovih materialov in podrobnega proizvodnega procesa zagotavljajo vrhunsko kakovost.

Proizvodni proces

Vsak korak v proizvodnem procesu izvedejo strokovnjaki ročno. Poleg kakovosti materialov, modeliranja, oblikovanja in žganja, kot tudi bogato nijansiranih vzorcev. Vse to predstavlja visoko kvaliteto izdelkov Goebel. Figure so oblikovane in ročno poslikane z umetniško ljubeznijo do detajlov.

Ročno delo in umetnost spremenita vsak kos v nepojasnjeno, edinstveno umetniško delo.

Večina njihovih steklenih izdelkov je ustno pihano in zato edinstveno.

Barve za porcelan se uporabljajo za tiskano dekoracijo, proizvedeno v manjših količinah s tradicionalnimi tehnikami. Pogosto je potrebno 18 ali več barv za natančno reprodukcijo, da bi dobili originalu čim bližje umetniški izdelek. Po ročnem nanašanju se izdelki žgejo na temperaturi višji od 800 C°.

18-karatno zlato je dodano dekoracijam, kar naredi vsak kos porcelana, majhen zaklad.

Goebel danes: Delovanje po vsem svetu

Goebel je aktiven po vsem svetu. Vodita ga objektivnost in sama kultura podjetja.

Dejavnosti podjetja na mednarodnem trgu so vedno spoštovale kulturo in običaje drugih dežel.

Goebel ocenjuje kakovost glede na strokovnost, s katero so izdelani njihovi izdelki, glede na njihovo trajnost, na občutke, ki se ob izdelku porajajo in izpolnjenost pričakovanja kupcev.

Ideologija podjetja, ki se je skozi generacije ohranila, je ime Goebel pripeljalo do najprepoznavnejšega podjetja za izdelavo figuric iz porcelana in darilnih okrasnih predmetov v Nemčiji, Evropi in tudi zunaj nje. V več kot 75 državah po svetu lahko najdemo več kot 6000 specializiranih trgovcev, ki se ukvarjajo s prodajo Goebelovih izdelkov. So izdelki, ki ustvarjajo čustva, ki premikajo svet.

Samo v Nemčiji je več kot 1600 trgovskih partnerjev, ki skrbijo, da bodo Goebelovi izdelki dosegli ciljno skupino. Le v redkih nemških gospodinjstvih ne najdete izdelka iz te Zgornjo Frankovske porcelanske družbe.

Izdelke odlikuje kvaliteta in dizajn iz Nemčije. Izdelki so ustvarjeni in oblikovanih, da pokažejo svojo lepoto. S ponosom vseh zaposlenih so na razpolago zbiralcem in kupcem iz celega sveta.

 Za čudovite stvari in osebno razkošje

Goebel prepozna, navdihuje in izpolnjuje potrebe ljudi za brezčasne lepe predmete, majhno osebno okrasje, ki pomeni »dom«.

Goebelovi izdelki so idealno darilo za priložnosti kot so; rojstni dan, obletnica, hišna zabava, majhno očarljivo darilo, kot zahvala ali samo nekaj posebnega za določeno posebno osebo v vašem življenju.

Goebelovi izdelki so za tiste, ki ljubijo lepše strani življenja. Je povabilo; »počuti se kot doma«.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.