Katalitični dišavni izparilnik Lampe Berger
  • odlično darilo
  • parfum za dom
  • inovativen pristop k čistemu zraku v Vašem domu
38.00 Dodaj v košarico

Prvotno je bil Lampe Berger izdelan za dezinfekcijo zraka v bolnišnicah in mrtvašnicah na Področju Francije. Temu je botrovala ugotovitev Luisa Pasteura, da okrog nas živijo nevidni majhni organizmi. Pričel se je boj proti širjenju bacilov in bolezni.

Lampe Berger skozi zgodovino

Tako je leta 1898, farmacevt Maurice Berger, iznašel Lampe Berger. Njegova osnovna ideja je bila, da s kemičnim procesom katalizacije prečisti zrak. Ko mu je uspelo dokazati, da je to mogoče, je Lampe Berger postal del opreme v bolnišnicah, mrtvašnicah kot tudi v gospodinjstvih po Franciji.

Leta 1910, je Berger odprl prvo trgovino v Parizu. Kmalu potem je Lampe Berger postal hit po domovih Evrope. Krasil je predvsem domove bogatih in plemenitih ljudi, ter tudi kadilnice, v katere so le ti zahajali. Med drugim so ga uporabljali tudi Picasso, Coco Chanel ter kraljeve družine po celi Evropi.

Leta 1927 je Berger prodal podjetje Jeanu Jacques Faillotu. S spremembo lastništva je prišlo tudi do spremembe v proizvodnji. Začeli so izdelovati več kot sto različnih modelov, ki so bili dostopni tudi širši množici.

Podjetje je preživelo prvo svetovno vojno. Leta 1930 se je pričelo novo obdobje z ustvarjanjem čistih, prijetno dišečih novih vonjev. Po smrti Jeana je podjetje prevzel njegov sin Gilbert.

Zaradi uničenja proizvodnje in pomanjkanja materialov v času druge svetovne vojne in po njej, je bila proizvodnja kristalnih lučk skoraj nemogoča, zato so začeli uporabljati porcelan in steklo.

Po letu 1950 so postale popularne predvsem lučke narejene iz dimljenega stekla.

Leta 1973 je podjetje kupil Marcel Auvray. Družina Auvray je Lampe Berger razširila v domove po Evropi in celo bolnišnice po svetu.

Leta 1997 so ustanovili oddelek za razvoj, z željo po modernizaciji le tega izdelka, ki bi se prodajal v gospodinjstva širom sveta. Razvili so »Air Pur system 3C Wick«. Ta inovacija je bila tako izredna, da se še danes uporablja za napredno prečiščevanje in odišavljanje prostorov.

Nagrade za inovacije – podjetje Lampe Berger

Skozi zgodovino je Lampe Berger prejelo več nagrad in priznanj za inovacije, varne in kvalitetne izdelke, nagrade za razvoj, nagrade za design, napredno tehnologijo, ter so tudi nosilci šestih mednarodnih patentov.

Kaj je Lampe Berger?

Lampe Berger je okrasna dišavna lučka, ki nevtralizira slab vonj in uniči bakterije v zraku, s širjenjem stopenj kisika in dodajanju dišave v okolje. Deluje s pomočjo katalitičnega grelca, ki doseže 140°C. Ob tem se sprosti alkohol na osnovi tekočega goriva. Goreče gorivo v zrak izpusti molekule, ki ulovijo in uničijo slab vonj med tem, ko se v zrak sprošča eterično olje. Gorivo vsebuje eterična olja iz naravnih rastlinskih ekstraktov, ki ustvarjajo zraven prijetnega vonja tudi »aroma terapijo« in nas ob tem tudi ščitijo pred insekti.

Preprosta uporaba in možnost zamenjave dotrajanih delov svetilke, omogoča dolgotrajno uporabo izdelka z možnostjo uporabe različnih eteričnih olj.

Pred kratkim je podjetje ustanovilo nov tehnični center za raziskave in razvoj v mestu Limoges v Franciji, ki je prav tako znano po izdelavi kakovostnega porcelana. Trenutno v tem centru razvijajo okrog sto različnih tipov luči, h katerim vsako leto dodajo nov design in vonj. Lampe Berger tako nadaljuje tradicijo novitet s katerimi zadovoljuje želje in potrebe kupcev.