Podjetje Paderno se je specializiralo za prodajo izdelkov na področju gospodinjstva in vseh javnih institucijah  (restavracije, hoteli, bolnišnice, turistični objekti, potniške ladje in vojaški objekti). Z svojim 80-letnim delovanjem so se razširili po vsem svetu in s svojo kvaliteto veliko paleto izdelkov postali merilo v gostinskem sektorju.

Kratka zgodovina podjetja

Podjetje Paderno je bilo ustanovljeno leta 1925 pod imenom »Alluminio Paderno«. Podjetje je bilo specializirano za proizvodnjo aluminijastih loncev in posod za gospodinjstvo.

Z leti so postali vodilna mednarodna blagovna znamka pri izdelavi in prodaji profesionalnih kuhinjskih pripomočkov za gostinsko industrijo in bolnišnice.

Leta 1997 se je podjetju Paderno pridružilo podjetje Sambonet.

Od sredine 20. Stoletja je bilo podjetje Sambonet nosilec za italijanski standard in odličnost po vsem svetu. Znana jenjihova  proizvodnja srebrne posode in posode iz nerjavečega jekla. Poznani so predvsem po klasičnih do modernih dizajnih in slogih.

V letu 2001 sta Paderno in Sambonet v mestu Orfengo (Novara), kjer je sedež skupno ustanovljenega podjetja, ustanovila nov objekt pod arhitektom Enricom Frigerio. Ta objekt ni samo tovarna, ampak je v njem tudi skladišče in moderen laboratorij. V objektu se nahajajo tudi razstavni prostori in prostori za razprodaje, ter rekreacijski prostori za zaposlene.

Leta 2009 je podjetje pridobilo k sodelovanju prestižno nemško podjetje Rosenthal. Združitev jim je omogočila boljše promoviranje znamke (Sambonet, Paderno in Arthur Krupp) z že svetovno znanimi imeni na področju porcelana, kot so Rosenthal, Thomas in Hutschenreuther.

Rast podjetja se nadaljuje v letu 2015, pridružitev blagovnih znamk Ercuis in  Raynaud, ki je simbol elegance in tradicije francoskega porcelana.

Paderno danes

Italijanska skupina s sodelavci ima trenutno vodilno vlogo pri izdelavi visoko kakovostnih izdelkov namiznega in kuhinjskega porcelana, ter srebrne posode in posode iz nerjavečega jekla namenjene za pokrivanje vseh potreb, ki jih zahteva trg.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.