Royal Limoges je eden najbolj znanih proizvajalcev porcelana na svetu.Blagovna znamka je nastala v francoskem mestu Limoges.

Med njihovimi trenutnimi in ekskluzivnimi modeli, najdemo izdelke in motive, ki nadaljujejo tradicijo, ki se je začela leta 1797.

Z zgodovino, ki se je začela več kot dve stoletji nazaj, Royal Limoges še naprej navdušuje s svojimi mojstrskimi stvaritvami porcelana.

Legendarna francoska hiša je pred kratkim predstavila šest zbirk:

  • Le Blanc,
  • Les Bucoliques,
  • Les Contemporains,
  • Les Incrustations,
  • Les Traditionnels
  • Les Collectors,

    Vse te zbirke so bile narejene za stranke, ki ljubijo umetnost in skrbno oblikovane izdelke iz porcelana.

 

Kratka zgodovina podjetja

 

Podjetje Royal Limoges je bilo ustanovljeno leta 1797 kot najstarejša tovarna porcelana v mestu Limoges v Franciji.

Zgodba o njihovem namiznem porcelanu se začne leta 1768, ko so našli velike količine kaolina na področju Saint-Yrieix-la-Perche,  v bližini mesta Limoges. To so bila skalovja, ki vsebujejo večje količine bele gline, ki se uporablja za izdelovanje visoko kvalitetnega porcelana. Ta visoko kvaliteten porcelan je podoben kitajskemu porcelanu in se smatra za enega izmed najkvalitetnejših na svetu.

S tem odkritjem se je začela nova industrija porcelana v Evropi. Z odlokom kralja Ludvika XVI.  je mesto Limoges pridobilo izključno pravico za proizvodnjo porcelana v kraljevini Franciji.

Leta 1816 se podjetje preseli na Rue Donzelot, blizu reke Vienne zaradi transporta lesa, ki so ga potrebovali kot gorivo za izdelavo porcelana. Podjetje še naprej samo pridobiva in izdeluje kaolin v lastni tovarni s skrivnostnimi tehnikami. Iz njihovih spretnih rok nastanejo umetnine, ki so še danes pojem v umetnosti porcelana.

 

Royal Limoges danes

 

Danes je podjetje Royal Limoges še vedno v samem vrhu odličnosti . Po več kot dveh stoletjih tradicije izdelovanja porcelana in z napredno tehnologijo se je podjetje Royal Limoges razvilo v družinsko podjetje, pripravljeno na izzive v svetu finega porcelana.

Pod to blagovno znamko poznamo različne dizajne, ki so edinstveni in jih izdelujejo pravi umetniki. Lepo urejena proizvodnja se nahaja kraju v Le Dorat in uporablja zadnjo najnovejšo tehnologijo in njihove značilne tradicionalne tehnike.

Namizni in darilni porcelan podjetja Royal Limoges se uspešno prodaja tudi zunaj Francije. Mnogi kosi njihovega porcelana so bili ustvarjeni izključno za znane hotele Fouquet´s Barriere in Le Meurice v Parizu, El Djazair v Alžiru. Prav tako so po naročilu ustvarjene vintage kolekcije, ki so bile narejene za Häagen-Dazs kavarne po vsem svetu.

Še vedno obstajajo gostinjski obrati, ki ohranjajo svoje prvotne originalne Royal Limoges servise kot največje zaklade. Odličen primer je znana Brasserie La Coupole, ki je biser pariškega ˝art deco˝ obdobja in ikona simbolizma v okrožju Montparnasse. Ta vrhunska restavracija ima celoten nabor jedi izdelanih po znanih receptih in jih nudi na servisih porcelana izdelanega leta 1927, ki ga uporabljajo ob posebnih priložnostih.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.