Novoletni okraski iz porcelana Hutschenreuther

249.00

  • Izdelek priznanega oblikovalca Olea Wintherja in podjetja Hutschenreuther
  • Izvrstno božično darilo za ljubitelje lepega
  • Kolekcijski set 20 novoletnih okraskov primeren tudi za zbiratelje

Opis

Novoletni čas je čas, ko se vsa družina ponovno zbere okrog okrašene mize in se poveže v praznovanju. Naj bodo okraski iz porcelana Hutschenreuther, poslikani s tradicionalnimi motivi božičnega časa, del tega posebnega dogajanja. Motivi živali, ljudi in narave naj vas spomnijo na najlepša praznovanja v vašem življenju.

novoletni okraski iz porcelana Hutschenreuther

Novoletni okraski iz porcelana Hutschenreuther in Ole Winther

Novoletni okraski so vloženi v lično oblikovano škatlo, tako, da kolekcija skupaj vsebuje 20 okraskov. Okraski so izdelani iz kakovostnega porcelana ter nosijo poslikave znanega danskega umetnika Olea Wintherja. Oblika okraskov predstavlja borov konus, ki se lepo poda v božičnemu okrasju. Z vrhunsko oblikovanimi okraski lahko okrasite smrečico ali jih razobesite na posebna mesta v vašem domu. Lahko pa jih enostavno shranite v škatli, ki naj predstavljala vašo posebno kolekcijo okraskov za praznične dni.

Število izdelanih kolekcijskih škatel z okraski je omejeno na 500 kosov.

Prvi božični okrasek priznanega oblikovalca Olea Winthersa so izdelali leta 1978, nato pa vsako leto dodajali vedno nove okraske z značilnimi poslikavami. Kolekcijski set, ki je pred vami, predstavlja zbirko, ki jo je avtor v sodelovanju s priznanim podjetjem Hutschenreuther ustvarjal zadnjih 20 let, od leta 1997 do leta 2017.

 

Kdo je Ole Winther?

Grafični in industrijski oblikovalec Ole Winther je po rodu Danec, rojen leta 1929. Svojo kariero kot oblikovalec je začel v prestižni steklarni Holmegaard, večino svoje kariere pa deloval kot samostojni umetnik. Od leta 1970 pri podjetju Hutschenreuther oblikuje in ustvarja izdelke z značilnimi tradicionalnimi motivi božičnega časa ter drugih posebnih priložnosti. Njegovi motivi segajo v svet rastlin, živali, pravljic ter narave.

Ole Winther oblikuje raznovrstno keramiko, krožnike, posode, okraske, vaze ter druge predmete, ki sestavljajo obsežno zbirko vrhunske keramike. Poznavalci jo označujejo kot  poetično, naravno in ljubečo – od tu posebno zanimanje zbirateljev za njegove izdelke blagovne znamke Hutschenreuther.

 

Naj vam vam novoletni okraski iz porcelana Hutschenreuther pričarajo stare spomine na razigrane otroške dni, ki so bili še posebej polni pričakovanja in hrepenenja.

Video predstavitev