Skodelica Dunoon “Human Reproduction”

28.90

  • inovativna ideja za darilo
  • velika skodelica, ki je narejena iz tankega porcelana

Opis

 

Pred vami je skodelica Dunoon “Human Reproduction” . Skodelica je izdelana iz porcelana najvišje kakovosti po tradicionalni metodi, ki je bila razvita in izpopolnjena v treh generacijah podjetja Dunoon.

Z uporabo te skodelice se boste naučili vse o človeškem reprodukcijskem sistemu. Ilustracija in opisi na skodelici vas bodo spomnili na snov iz srednje šole in morda vas preseneti kakšno dejstvo za katerega še niste slišali.

 

Skodelica Dunoon “Human Reproduction”

Skodelica Dunoon "Human Reproduction"
Skodelica Dunoon “Human Reproduction”

Skodelica je primerna za pomivalni stroj in mikrovalovno pečico.

  • volumen skodelice : 0,5 l
  • višina skodelice : 152 mm
  • premer skodelice : 100 mm

 

Razmnoževanje živih bitij je biološki proces nastajanja potomcev. Biologija razlikuje med nespolnim (ali vegetativnim) in spolnim razmnoževanjem.

Pri spolnem razmnoževanju pridobi potomec dedni material in lastnosti v polovičnem razmerju od dveh primerkov iste vrste (a različnega spola), očeta in matere, zato potomec podeduje zbir lastnosti svojih staršev. Spolno razmnoževanje je danost večine rastlinskih vrst, živali in ljudi.

Razmnoževanje je temeljna lastnost življenja, saj omogoča obstoj posamezne vrste (v sprejemljivih pogojih razvojne stopnje in okolja). Razumevanje in poznavanje načina ter intenzivnosti reprodukcije sta zelo pomembna za razumevanje in pojasnjevanje številnih populacijskih in ekoloških procesov.

 

Umetnica Caroline Dadd

Kot vodja oblikovanja v podjetju Royal Doulton je Caroline prevzela očetovo dejavnost in lahko še naprej sodeluje z podjetjem Dunoon pri oblikovanju vrčkov, grafiki in embalaži. Interpretira dela številnih umetnikov od Moneta do Van Gogha, vključno z vrčki, ki jih navdihuje Gustav Klimt, in ustvarja zabavne, z dejstvi napolnjene informativne vrčke Glencoe.

 

Podjetje Dunoon

 

Dunoon je  uspešno družinsko podjetje, ki je pričelo s proizvodnjo visoko kvalitetnih skodelic leta 1974 v mestu Dunoon-Škotska.Osnovna ideja je bila proizvajati kvalitetne skodelice iz porcelana in le-te predstaviti v prijaznih in lepo urejenih trgovinah.Danes so njihove skodelice prepoznavne po celem svetu po finem in tankem porcelanu in trendovskih poslikavah.