Skodelica Dunoon ” Objemi in poljubi”

24.90

  • vrhunska kvaliteta
  • fina tanka  skodelica
  • velika skodelica

Opis

 

 

Pred vami je Skodelica Dunoon ” Objemi in poljubi”. Skodelica je narejena iz vrhunskega angleškega porcelana v podjetju Dunoon.

Skodelica je lahko odlično darilo ob rojstnem dnevu, z njo lahko izrazite svojo ljubezen in prijateljstvo. Ilustracija na skodelici je delo priznane umetnice Caroline Bessey. Obarvani O-ji in X-i predstavljajo ljubeče objeme in tople poljube.

 

Skodelica Dunoon ” Objemi in poljubi”

 

Skodelica Dunoon " Objemi in poljubi"
Skodelica Dunoon ” Objemi in poljubi”

Skodelica je primerna za pomivalni stroj in mikrovalovno pečico.

  • volumen skodelice : 0,32 l
  • višina skodelice : 94 mm
  • premer skodelice : 88 mm

 

NIČ NAM NE MORE DATI TAKO ČISTE TOLAŽBE KOT PRAV TOPEL OBJEM

 

Objemi me, daj mi ljubčka, božaj me … to so male prošnje, ki jih vsakodnevno slišimo iz ust naših malčkov. Kot da otroci instinktivno vedo, kaj je v življenju pomembno. Poleg tega, da so objemi koristni za naše splošno, čustveno, psihično in celo fizično zdravje, je fizični dotik zelo pomemben tudi kot znak pripadnosti, ljubezni, sprejemanja, zaupanja, spoštovanja in naklonjenosti. Objem nam daje varnost, občutek topline in pripadnosti ter nas pomirja.

Čeprav je povsem naravno in spontano objemati tiste, ki jih imamo radi, se znanost trudi doumeti terapevtski učinek tega dejanja. Znano je, da je potreba po človeškem dotiku pri ljudeh prirojena, prav tako kot dihanje. Objemanje spada med osnovne vedenjske potrebe ljudi.

 

Objemanje ima dober učinek na hormonsko ravnovesje

 

Objemanje spodbuja izločanje “dobrih” hormonov in znižuje raven tistih hormonov, ki so sprožilci za določene bolezni. V raziskavi, objavljeni v časopisu Psychosomatic Medicine, je psihologinja in univerzitetna profesorica Karen Grewen odkrila, da objem lahko upočasni srčni utrip in zniža krvni tlak v situacijah, ko smo jezni in razburjeni. Objem občutno dvigne nivo hormona oksitocina (hormona ljubezni), zmanjša pa nivo kortizola – hormona stresa, še posebno pri ženskah.

Ko razširimo roke in nekoga povabimo v objem, se tej osebi odpremo z vsem zaupanjem in od nje pričakujemo enako. V objemu se dve osebi s srci in srčnima čakrama naslonita druga na drugo, si izmenjata energijo in toplino in občutek je resnično takšen, kot ga opisujemo –  “toplo mi je pri srcu”. V iskrenem objemu se počutimo umirjeno, varno in se nekako izgubimo v času in prostoru.

Ne glede na to, kdaj, zakaj in kako se objemate, vedite, da ima objem vrsto čustvenih koristi za vaše splošno zdravje. Objemajte se vsakodnevno s svojimi otroki in nikoli s tem ne prenehajte, celo takrat, ko bodo že odrasli in za glavo višji od vas. Objemajte se s partnerjem, možem, mamo, očetom, dedkoma, babicama, prijatelji ….

Vsak objem je kot majhna terapevtska tabletka, brezplačna in prijetna, in jemljete jo lahko brez vsakršnih omejitev. Objem poleg ljubezni, pripadnosti, pozornosti in nežnosti oskrbuje našo dušo z življenjsko pomembnimi hranili, varoval bo naše duševno zdravje in čustveno blaginjo.

 

Kaj je poljub?

 

Poljub (strokovno oskulacija) je dotikanje z ustnicami. Zaradi izredne občutljivosti ustnic je poljub ena od najbolj čutnih oblik dotika,  ki lahko izraža naklonjenost, spoštovanje, pozdrav ali spolno slo (odvisno od kulture in mesta dotika).

 

En sam poljub lahko v nas prebudi toliko različnih čustev. Ljubezen, strast, anksioznost … Vse to so popolnoma normalni občutki, ki pogosto spremljajo poljub, seveda pa nimajo vsi poljubi enakega pomena. Poljub na lice je simbol prijateljstva, poljub na usta pomeni strast in ljubezen, za enega najmočnejših pa velja poljub na čelo. To je preprost in tih način izkazovanja resnične naklonjenosti in ljubezni.

Ni nežnejšega načina za izražanje naklonjenosti, ki jo čutimo do ljubljene osebe, kot je preprost poljub, ki je poln globokega pomena, obenem pa gre za tako preprosto gesto.

 

 

Podjetje Dunoon

Dunoon je uspešno družinsko podjetje, ki izdeluje najkvalitetnejši porcelan. Že tri generacije se trudijo izpopolniti lončarsko umetnost in so vsekakor vodilni na trgu. V sodelovanju z lokalnimi obrtniki in z uporabo tradicionalnih metod so mnogi njihovi izdelki še vedno narejeni ročno.