Skodelica Dunoon Skye Abstrakt

31.90

  • velika tanka skodelica
  • vrhunska kvaliteta
  • odlična ideja za darilo
Pobriši izbiro

Opis

 

Pred vami je skodelica Dunoon Skye abstrakt. Skodelica je narejena iz visokokvalitetnega porcelana. Lahko jo uporabimo kot skodelico za kavo ali čaj.

Je posebno fina in tanka saj v podjetju Dunoon  uporabljajo tradicionalno »slip hand-casting« metodo.

 

Skodelica Dunoon Skye Abstrakt

Skodelica Dunoon Skye  Abstrakt
Skodelica Dunoon Skye Abstrakt
Skodelica Dunoon Skye  Abstrakt 1
Skodelica Dunoon Skye Abstrakt 1

 

 

Ilustracija na skodelici je delo umetnice Caroline Bessey. Skodelica je elegantna, ilustracija na njej pa je v živahnem in abstraktnem dizajnu.

Okrašena je z vzorcem raznobarvnih potez čopiča v “swing” slogu. Svetle barve so pretežno rdeče, z apneno zeleno, violet in modro, poteze pa se ponavljajo po celotni zunanji strani skodelice, prav tako znotraj roba in okoli dna.

Ta elegantna skodelica bo razveselila vsakega, ne glede na to, ali ima umetniški temperament ali ne.

Skodelica je primerna za pomivalni stroj in mikrovalovno pečico.

  • volumen skodelice : 450 ml
  • višina skodelice : 10,5 cm
  • premer skodelice : 11,5 cm

 

Abstraktna umetnost

Abstraktna umetnost je smer v modernem slikarstvu, pri kateri sta čista oblika in barva, skupaj z uporabljenimi materiali in podlago, vsebina dela. Abstraktno umetnost najdemo tudi v muslimanskih in drugih starih umetnostih.

Abstrakcija pomeni odmik od realnosti v upodabljanju podob v umetnosti. Ta odmik od natančnega prikaza je lahko zelo majhen, lahko je delen ali pa celoten.

Med zelo številna umetniška gibanja, ki poosebljajo delno abstrakcijo bi lahko šteli na primer fauvizem, v katerem je barva vidno in namerno spremenjena glede na realnost in kubizem, ki očitno spreminja oblike upodobljenih oseb iz resničnega življenja.

 

Podjetje Dunoon

 

Podjetje Dunoon je družinsko podjetje, ki že od leta 1794 izdeluje vrhunske izdelke iz porcelana. Njihovi najbolj poznani izdelki, so prelepe skodelice za čaj ali kavo. Vodilna ideja podjetja je bila izdelava vrhunskih skodelic in jih predstaviti v lepo urejenih trgovinah. To jim je tudi uspelo, saj so njihove skodelice danes poznane po celem svetu. Njihov prepoznavni znak je fin in tanek porcelan, ki ga krasijo ilustracije priznanih umetnikov.

Dodatne informacije

Poslikava

Abstrakt rdeča, Abstrakt modra