Skodelica Dunoon z motivom cvetov modre iris

28.90

  • Skodelica Dunoon z motivom cvetov modre iris
  • Skodelica je izdelana iz kvalitetnega porcelana
  • Skodelica spada v kolekcijo z dimenzijami višine 146 mm, premera 93 mm in prostornine 0,6L.
  • Ilustracija je delo priznane umetnice Caroline Bessey

Opis

Tukaj je opisana Skodelica Dunoon z motivom cvetov modre iris

 

Skodelica Dunoon spada v kolekcijo skodelic z dimenzijami višine 146 mm, premera 93 mm in prostornine 0,6L. Kolekcija obsega prelepe skodelice, na katerih so ilustracije priznanih angleških umetnikov.

 

Skodelico z motivom modrih iris, je poslikala umetnica Caroline Bessey. V njenih delih najdemo pridih impresionizma, predvsem dela Vincenta Van Gogha in Claude Moneta.

 

Cvetovi modrih iris na skodelici so upodobljeni v nežnih modrih barvah, ki se prepletajo z nežno, zelenimi listi. Ozadje je rumeno, kar da ilustraciji  lep umetniški izgled.

 

Modra iris je cvetlica, ki so jo pred tisoč leti odkrili na Japonskem. Ima rada vodo, ter premore prelepe in dišeče cvetove. Nežni modri cvetovi se zaključujejo v zeleno sredico. Vse vrste iris ali perunike, so pogosto pojavljajo v delih priznanih umetnikov.

 

Skodelica Dunoon z motivom cvetov modre iris kot prelepo darilo

 

Skodelica je nadvse primerno darilo za vse priložnosti. Prelepih modrih iris se bo razveselil vsak ljubitelj rož in zbiratelj umetniških izdelkov.

 

Skodelico lahko podarimo za rojstni dan, ob materinskem dnevu, dnevu žena ali ob različnih obletnicah. Kolekcijo skodelic Dunoon lahko tudi kombiniramo z drugimi skodelicami. Za vsakega člana družine lahko izberemo drug motiv. Izbiramo lahko med motivi cvetja, živali ali smešnimi ilustracijami.

 

Podjetje Dunoon

 

Skodelice podjetja Dunoon, so izdelane iz porcelana najvišje kakovosti. Izdelki so narejeni z uporabo tradicionalnih metod, ki jih prenašajo iz roda v rod.

 

Že tri generacije se trudijo izpopolniti lončarsko umetnost in vsekakor so sedaj vodilni pri prodaji keramičnih izdelkov iz porcelana. Mnogi izdelki so še vedno narejeni ročno, v sodelovanju z lokalnimi obrtniki. (1)

 

Umetnica Caroline Bessey

 

Ilustracija na skodelici, je delo priznane umetnice Caroline Bessey. Caroline se je rodila leta 1970 v Wiganu. Študirala je umetnost in se specializirala za poslikavo keramike.

 

Delala je tudi kot vodja oblikovanja pri Royal Doulton. Kasneje je prevzela očetovo delo pri podjetju Dunoon. Skrbela je za projekte oblikovanja, grafike in videza embalaže.

 

Njene ilustracije so navdih sodobnih trendov in slogov, ter interpretacije umetniških del priznanih slikarjev. Njena dela nas ponesejo v čas Van Gogha, Claude Moneta in Gustava Klimtova.

Video predstavitev