Bela vaza Rosenthal Surface 20 cm

83.00

  • Bela vaza Rosenthal Surface je izdelana iz vrhunskega belega porcelana in je velika 20 cm.
  • Vazo je oblikoval umetnik Achim Haigis in je nekoliko nenavadna oblike.
  • Prelepa vaza nekoliko spominja na kristale, ujete v porcelan in je lahko čudovito darilo.

Opis

Tukaj je predstavljena Bela vaza Rosenthal Surface 20 cm.

 

Bela vaza Rosenthal Surface je izdelana iz vrhunskega belega porcelana in je velika 20 cm. Vazo je oblikoval umetnik Achim Haigis in je nekoliko nenavadna oblike. Vse njegove vaze iz serije Surface, nas popeljejo v svet narave in gibanja. Prelepa vaza nekoliko spominja na kristale, ujete v porcelan.

 

Vaza je bele mat barve in čez celo vazo tečejo nepravilne linije v obliki kristalov. Tudi vrh vaze je nepravilno odrezan, kar ji daje izredno moderen in umetniški videz. Vaza je lahko primerno darilo ob vsaki priložnosti, posebej bomo z njo razveselili nekoga, ki že ima kakšno vazo iz serije Surface, podjetja Rosenthal.

 

V seriji Surface je več vaz različnih velikosti in oblik, vse pa je zasnoval izredno nadarjen oblikovalec Achim Haigis. Vaza Rosenthal Surface je prelepa dekoracija za naš dom, izredno lepo se poda k nekoliko večji  beli vazi Rosenthal Surface 30 cm. Na lepo pogrnjeno mizo, običajno postavimo lep jedilni servis in kot dekoracijo postavimo vazo. Ker so lahko velike vaze moteče pri slavnostnem kosilu, je bolje, da da kot dekoracijo postavimo nekoliko manjšo vazo. Če pa želimo prostor polepšati z večjo vazo, jo enostavno postavimo na tla in damo vanjo samo en cvet, v živahni barvi.

 

 

Bela vaza Rosenthal Surface 20 cm je umetniško delo oblikovalca Achima Haigisa

 

Oblikovalec Achim Haigis se je rodil leta 1969 v Rottweilu. Njegova prvotna izobrazba ga je povedla v ustvarjanje v različnih obrteh. Deloval je na področju oblikovanja keramike, porcelana in stekla. Ker se je izkazal za izreden talent pri umetniškem oblikovanju, je kasneje nadaljeval študij na univerzi uporabnih umetnosti.

 

Odločil se je za študij oblikovanja izdelkov in uporabne umetnosti, na univerzi v Posdamu v Nemčiji. Ko je diplomiral, se je najprej zaposlil kot oblikovni pomočnik v podjetju Yellow Design. Njegove izredno napredne ideje so ga peljale naprej in kmalu je deloval kot samostojni umetniški delavec. Zaposlil se je na oddelku za oblikovanje in razvoj v podjetji Aushentics.

 

Prvič je svoje umetniške stvaritve predstavil leta 2000 na Salone de Mobile v Milanu. Od takrat naprej dela kot samostojni oblikovale in sodeluje z mnogimi podjetji s celega sveta. Trenutno živi in deluje v Berlinu. (1)

Video predstavitev