Skodelica Dunoon z motivom rdečega maka

28.90

  • Skodelica z motivom rdečega maka je narejena iz krhkega, sijoče belega porcelana.
  • Skodelica ima dimenzije  145 mm višina, premer 93 mm in prostornina 0,6L.
  • Ilustracija na skodelici je delo umetnice Ann Searle

Ni na zalogi

Opis

Tukaj je opisana skodelica Dunoon z motivom rdečega maka

 

Skodelica Dunoon z motivom rdečega maka je narejena iz krhkega, sijoče belega porcelana. Na snežno beli podlagi, je ilustracija cvetov maka, v živahni rdeči barvi.

 

Cvetove obkrožajo nežni zeleni listi, ki ilustracijo povezujejo v celoto. Poslikava se vije po celi skodelici, se nikoli ne prekine in nadaljuje po ročaju in v notranjost skodelice. Prečudoviti maki so delo umetnice Ann Searle.

 

Skodelica del kolekcije Dunoonovih skodelic z dimenzijami 145 mm višina, premer 93 mm in prostornina 0,6L.
.

Mak

.

Mak so naši predniki gojili že 5000 let nazaj. Bil je simbol boginje zemlje in boginje žita Ceres. Že stoletja je poznan kot rastlina, ki uspava in blaži bolečine.

 

Množično ga uporabljajo v medicini in je vir mnogih zdravil proti bolečinam, kot je morfin ali kodein. Mak v prelepi rdeči barvi, najdemo na mnogih zgodovinskih umetniških mojstrovinah.

 

Skodelica Dunoon z motivom rdečega maka je primerno darilo za vse priložnosti

 

Skodelica z lepimi, rdečimi cvetovi maka, je delo umetnice Ann Searle. Ta čudovit izdelek lahko podarimo ob različnih priložnostih, posebej je bodo veseli ljubitelji travniškega cvetja.

 

Skodelice Dunoon lahko kombiniramo z drugimi skodelicami, ki so poslikane z motivi iz narave. Izbiramo lahko med poletnimi motivi, gozdnimi živalcami, travniškim cvetjem, jagodami ali prelepimi cvetovi iris. 

 

Za vsakega družinskega člana lahko poiščemo motiv, ki mu je najbolj všeč, za zabavo pa lahko izberemo tudi skodelice s šaljivimi motivi.

 

Umetnica Ann Searle

 

Čudovita poslikava na skodelici z motivom cvetov maka, je delo umetnice Ann Searle. Ann prihaja iz Derbyshireja, diplomirala je v Londonu in je po izobrazbi grafična oblikovalka.

 

Njena strast so akvareli, kjer upodablja čudovite cvetlice, v prelepih, živahnih barvah.

 

Podjetje Dunoon

 

V podjetju Dunoon že tri generacije izdelujejo izdelke iz finega porcelana. So vodilni pri prodaji keramike, pri proizvodnji se še vedno držijo starih lončarskih tehnik. Ves čas sodelujejo z lokalnimi obrtniki in umetniki. (1)

Video predstavitev