Zakaj ženske niso več ženske? In vloga lepo pogrnjene mize pri odnosu med žensko in moškim…

Zakaj ženske niso več ženske?  Kaj pomeni ta naslov? in kakšna je torej vloga lepo pogrnjene mize pri odnosu med žensko in moškim???

Verjetno ste mnenja, da se mi je popolnoma zmešalo, vendar sem se odločila, da napišem nekaj besed o naši “ženskosti”, zakaj je pomembna in zakaj jo moramo ženske uvrstiti na prvo mesto tudi v smislu prehranjevanja.

Biti ženska, delovati ženstveno, ipd. je zelo pomembno v prvi vrsti za nas ženske in nato za naše družine. Kaj to pomeni za naš dom?

.

Torej zakaj ženske niso več ženske in kje je njihov pomen za lepo pogrnjeno mizo?

.

Ženske so morale skozi zgodovino prevzeti preveč moških del, ki jih opravljajo še danes. Njihova opravila niso več ženske narave, ampak morajo podpirati ne samo ” tri vogale” pri hiši, ampak vsa dela. In tukaj ni govora samo o delu doma, morajo v službo, da lahko preživijo sebe in svojo družino, kajti sodoben čas ni prijazen do žensk in niti do moških, ki marsikdaj zaradi situacije v kateri se znajdejo, niso več pravi moški.

.

S svojo enakopravnostjo z moškimi smo ženske ogromno izgubile in moje mnenje je, da smo največ izgubile na svoji ženstvenosti, ker zaradi obsega dela nimamo več časa biti ženska.

Moškim v razmislek….

.

Si predstavljate kako je drugače, ko pridemo domov in je naša žena, partnerka, mama, hči, tašča…  nasmejana (enako velja za moške). In, če gremo še korak dlje…. da nas pričaka lepo pogrnjena miza z hrano. In, če dodamo še malo….. da nam nekdo to hrano servira z nasmehom. Potem sem prepričana, da naš dolgi naporen dan postane takoj lepši. Zelo pogosto namreč prinesemo domov ogromno skrbi in delovnih obveznosti in moramo priznati, da naše skrbi za trenutek izginejo, ko nas pričaka nekdo z nasmehom, lepo pogrnjeno mizo in hrano. Da se pravilno razumemo, hrano lahko tudi kupimo, vendar jo serviramo na pravilen način, na krožnikih in ne v plastiki v kateri smo jo prinesli!

IMG_4128

.

Vloga lepo pogrnjene mize v odnosu ženska – moški oz. v družini

.

Torej, če se vrnemo na odnos med moškim in žensko. Moški so kot otroci. Ko so lačni so neugodni in enako velja, ko nimajo njihove priljubljene igrače. Na drugo ne moremo vplivati, medtem, ko na prvo lahko.  Ko imajo naši moški poln želodček, postanejo dosti bolj krotki in zadovoljni. Torej koliko stane nasmešek na našem obrazu? Nič! In koliko stane nasmešek na obrazu našega partnerja in naših bljižnjih? Za nas je neprecenljiv!

Lahko rečemo, da prijazen nasmeh, lepa beseda, lepo pogrnjena miza in hrana vplivajo zelo pozitivno na nas in našo družino.

.

  • Zakaj torej tega ne počnemo?
  • Zakaj želimo biti “moški” v hlačah z hladnim in preračunljivim izrazom na obrazu?
  • Zakaj ne damo naše ženstvenosti in poslanstva v prvo vrsto?
  • Zakaj naši moški niso več moški?
  • Zakaj nimamo časa zase?
  • Zakaj smo postale ujetniki časa in  delovnih obveznosti (svojih in od svojih otrok)?
  • Kaj bomo naredile, da bomo to spremenile?
.

O moških ne bi pisala, ker sem ženska, vendar mislim, da bi lahko ženske z našim zgledom marsikaj naredile.  Vsi poznamo rek “Lepa beseda, lepo mesto najde”. To mi je govorila moja mama, ko sem bila majhna deklica in sem z strahom gledala v svet. In danes lahko potrdim, da kjerkoli sem, pa naj bo to doma, v službi ali tujini, z nasmehom in lepo besedo narediš več kot s čemerkoli. To je del naše osnovne kulture. In če bomo malo razmislili, da je naša kultura bolj pomembna kot naši dosežki. Kultura kaže kakšni smo mi kot ljudje, tam naši dosežki nič ne pomenijo.

.

Čudežni besedi prosim in hvala!

.

Koliko ljudi zna reči ” prosim” in “hvala”? To sta zelo mali besedi z veliko močjo. Torej jih uporabljamo, uporabljamo jih z lepim tonom glasu. Tudi to je pomembno.

Torej, če se vrnemo k naši zgodbi o možu in ženi. Vloge so lahko tudi vedno obrnjene. Pričakajmo našega partnerja z nasmehom, lepo besedo in lepo pogrnjeno mizo. In tukaj smo prišli h kulturi prehranjevanja. Kako je pomembna, za nas same, našo družino in našo družbo v blogu o kulturi prehranjevanja.

.

Osmislimo svoj dan zjutraj s pravo skodelico kave z zajtrkom in ga končajmo zvečer z večerjo, kozarčkom vina, penine ali žgane pijače pred spanjem!

Čajni in kavni servis
Čajni in kavni servis

.

Biti ženska je lepo! Pustite sebi ranljivost, napake in ne vedno perfektnost, toda nikoli ne opustite nasmeha na obrazu!

.

Torej,…. rada sem ženska, se krasno počutim v svoji koži in imam rada svoje delo. To je moje poslanstvo in želim si, da bi vsi našli svoje poslanstvo, ampak beseda dom, lepo pogrnjena miza, kultura so osnove našega bivanja in obstoja.

Naša miza je prostor, kjer se radi družimo s svojo družino, prijatelji, ki nam veliko pomenijo. Naj bo Vaša lepo pogrnjena miza mesto sreče in zadovoljstva.

.

Mimi – rada sem ženska in rada imam lepo pogrnjeno mizo in lepe človeške odnose!

 
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.