Intervju z Matejko Adamlje –  računovodkinjo, svetovljanko,  o lepo pogrnjeni mizi, kulturi prehranjevanja in še kaj…

  • Najprej bi želela, da se predstavite mojim bralcem. Kako bi opisali Vaše podjetje Računovodska skupina Adamlje3?  Kdo so Vaše stranke?  Kakšne stranke si želite?

 

Naše stranke so različni podjetniki in podjetja iz različnih branž in različnih kontinentov, ki vsi poslujejo ali začenjajo s poslovanjem v Sloveniji. Želimo si stranke, ki želijo z našimi storitvami ustvarjati dodano vrednost in delati dobro zase in za druge, ter za to potrebujejo ob svoji strani dober računovodski servis.

matejka ademlje
Matejka Adamlje, direktorica Računovodske skupine Adamlje

 

  • Kako bi opisali sebe? Vsi vemo, da ste vrhunska računovodkinja, ki ima vse “v glavi”. Katere so Vaše lastnosti, ki Vas ločijo od povprečja?

 

Moja strokovnost je, da se lotim računovodskih procesov in z načinom dela poenostavim in optimiram. Poudarjam, da so edina stalnica, tudi v računovodstvu spremembe, ki nam pomagajo.

 

  • Če se vrneva k temi najinega intervjuja, Kako izgleda pri Vas pogrnjena miza? Ali so razlike ob delovnikih in nedeljah? Razlika zajtrk, kosilo, večerja,….

 

Seveda razlike so, pa ne le zaradi dni, ampak zaradi naših občutkov, ki jih želimo takrat izraziti, občutiti. Torej tudi prigrizek je pri nas je prilika, da je miza lepo pogrnjena in da se počutimo več kot siti hrane.

 

  • Kaj pri Vaši pogrnjeni mizi najbolj cenite? Ali bi lahko rekli, da vidite podobnost med oblačenjem sebe (nas) in pripravo mize?

 

Ja. Zanimiva primerjava, bi rekla, da je in res v vsakem letnem času je poudarek na nečem lepšem, svežem ali čarobnem. Vsak letni čas ima svoje posebnosti in čare, ki jih poskusim izkoristiti kolikor se le da, tako polepšam dan sebi in drugim.

 

  • Kdo vse pri Vas pripravlja mizo? Vi, Vaš dragi… Kdo kuha in nabavlja hrano? Ali kuhate vsaki dan ali samo ob vikendih ali morda nikoli?

 

Mizo pripravljamo vsi, jaz pa nadziram, če je potrebno. Enako tudi različno kuhamo in nabavljamo. Kuhamo čim večkrat, čeprav ne uspemo vsak dan. Z mojim ritmom življenja si je težko vsak dan vzeti potreben čas, a ko ga imamo, se res potrudimo in pripravimo prečudovito pojedino, ki nas nasiti za naslednjih nekaj dni.

 

  • Ali obstaja kakšna anekdota ali prigoda v zvezi z mizo in prehranjevanjem ( morda otroštva)?

 

Da. S sestro sva si vsako soboto naredili kraljevi zajtrk. Takrat sta bila starša namreč na delu, midve pa sva ves mamin porcelan z vsemi malimi skodelicami postavili na mizo iz katerih sva pili Benco. Uporabili sva vse, tudi podstavke za jajčka, čeprav sva jedli morda le marmelado z maslom. K zajtrku sva povabili še manjšega bratca, ki je moral držati najino skrivnost. Samo pospravljali sva zelo dolgo, vendar je bilo vredno in smo ponovili kadar se je le dalo in kot otroci smo znali narediti, da se je dalo.

 

  • Kako izgleda Vaša sanjsko pogrnjena miza?

 

Kot v filmu ali v trgovini Mimi, kjer si z veseljem dokupim kaj, kar je tudi uporabno za vsak dan, kakor tudi za pokombinirat za kaj lepšega.

 

  • Kaj menite o namizni kulturi pri Slovencih? Bi kaj spremenili? Ali bi morali več delati na mladih, kajti srednja generacija je » baje« izgubljena?

 

Menim, da se je kultura nekoliko razblinila oz., da smo pozabili, da je pomembna kultura h kateri spada tudi lepo pogrnjena miza in pripravljenost na kulturno obedovanje brez motilcev, kot so neprimerne teme ali celo telefoni ali prižgan TV. Pri hrani bi morali uživati in menim, da je to edini pravi način prehrane.

 

  • Za konec še morda kakšen nasvet ali sporočilo za Slovence v zvezi z lepo pogrnjeno mizo in kulturo prehranjevanja…..

 

Lepo pogrnjena miza je temelj, za kvaliteten obrok, za dobro druženje in nagrada za nas in naše bližnje ter prilika za dober odnos.

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.