Pogovor z geodetko Ivo Deisinger o lepo pogrnjeni mizi

Tokrat nam je odgovore o lepo pognjeni mizi in kulturi prehranjevanje, podala geodetka Iva Deisinger.

 

Iva Deisinger
Iva Deisinger, direktorica T&G d.o.o.
  • Najprej bi želela, da se predstavite mojim bralcem. Kako bi opisali Vaše podjetje T&G d.o.o.?  Kaj Vi pravzaprav počnete? Kdo so Vaše stranke? Kakšne stranke si želite?

.

Smo ekipa geodetov, ki lastnikom nepremičnine uredimo tako, da so pripravljene za prodajo ali gradnjo. Naj gre za delitev parcel ali pa vpis etažne lastnine za stanovanje.

 

  • Kako bi opisali sebe? Zakaj ste izbrali ta poklic? Ali ste zadovoljni? Katere so lastnosti Vas odlikujejo? Kaj je Vaša prednost?

 

Delo geodeta je zelo dinamično delo, ki nikoli ni dolgočasno ali pa enolično. Obsega namreč delo na terenu ter v pisarni, obenem pa imamo opravka z ljudmi, lastniki nepremičnin, ki zahtevajo celega človeka in zato moramo biti dobri mediatorji, saj nam uspe rešiti večino medsosedskih sporov.

 

  • In če se vrneva k temi najinega intervjuja, Kako izgleda pri Vas pogrnjena miza? Ali so razlike ob delovnikih in nedeljah? Razlika zajtrk, kosilo, večerja,….

.

Pri nas doma prisegamo na enostavnost. Zato imamo na mizi zgolj kakšen tekač in morda rezano cvetje v moderni vazi ali pa, če rezanega cvetja ni, kakšen drug okras (kipec v obliki družine…). Razlik ne delamo, razen za kakšna praznovanja se pogrinjek nadgradi.

 

  • Kaj pri Vaši pogrnjeni mizi najbolj cenite? Ali bi lahko rekli, da vidite podobnost med oblačenjem sebe ( nas) in pripravo mize?

.

Preprostost, čiste linije, brez ornamentov…

 

  • Kdo vse pri Vas pripravlja mizo? Vi, mož, otroci… Kdo kuha in nabavlja hrano? Ali kuhate vsaki dan ali samo ob vikendih ali morda nikoli?

.

Z možem si deliva gospodinjska opravila oz. oba počneva vse. Kuhamo ob vikendih, med tednom si pripravimo zvečer kakšno stvar na hitro.

 

  • Ali obstaja kakšna anekdota ali prigoda v zvezi z mizo in prehranjevanjem ( morda otroštva)?

.
Morda to, da se mi zdi prt na mizi odveč. Rajši imam posamezne pogrinjke ali pa mizo popolnoma brez pogrinjkov.

.

  • Kako izgleda Vaša sanjsko pogrnjena miza?

.

Takole:

in

 

 

  • Kaj menite o namizni kulturi pri Slovencih? Bi kaj spremenili? Ali bi morali več delati na mladih, kajti srednja generacija je » baje« izgubljena?

.

Mislim, da gremo v pravo smer .

.

  • Za konec še morda kakšen nasvet ali sporočilo za Slovence v zvezi z lepo pogrnjeno mizo in kulturo prehranjevanja…..

 

Vsak naj si naredi dom oz. mizo tako, da se bo on sam v stanovanju oz. ob mizi dobro počutil.

Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.