Novi trendi in novosti pri pripravi mize (Ambiente 2018, 1.del)

Novi trendi in novosti pri pripravi mize so predstavljeni na sejmu Ambiente v Frankfurtu. To kar nam predstavijo tam razstavljalci so trendi za tekoče leto. Vsi, ki nekaj veljajo morajo biti tam – če te ni,  ne obstajaš. Sejem Ambiente Frankfurt 2018 v številkah:
  • sejem se razteza na 308.000 m2
  • 4.441 razstavljalcev iz 89 držav
  • 134.600 kupcev iz 168 držav
Te številke so tako obsežne, tako da lahko vidimo, da so trendi in novosti pri pripravi mize zelo pomembni za 89 držav, ne glede na kulturne razlike.  

Kakšni so novi trendi in novosti pri pripravi mize za leto 2018?

 

Trendi pri dekoraciji poročnih miz

Za slavja, kot je poroka, so sodobni trendi dekoriranja miz, usmerjeni predvsem v to, da imajo mize na poroki, ogromno cvetja, s čimer se dosega svežina poročnega ambienta, celotne mize in dekoracije. Poročne cvetlične, namizne dekoracije, vključujejo nageljne, liziantus, alstromerije in mnogocvetne vrtnice. Nekateri, bolj drzni trendi pri dekoraciji poročnih miz, vključujejo namesto cvetja in roč, preprosto zelenje, lepota vključevanja zelenja v dekoracijo miz na porokah pa se izkazuje tudi v tem, da z zelenjem enostavno pri dekoraciji ne moremo pretiravati. Najlepše cvetlične dekoracije miz za poroko, si lahko ogledate na povezavi.     Na sejmu Ambiente 2018 smo opazili, da so za letošnje trende značilne kombinacije močnih barv in oblik . Za jedilne servise je značilen luksuzni pridih zlata, ki pa ima vseeno uporabnost za vsak dan. Proizvajalci so uporabili zgodovinske vzorce, ga kombinirali z modernim, dodali posebno izbrane detajle in nam pričarali mize, ki so nas popolnoma očarale do take mere, da smo si jih zaželeli doma. Kdo si ne želi, da bi bila njihova miza pravljična? Takšna, ob kateri nam zaigra srce in se spočije naša preobremenjena glava!  
Novi trendi in novosti pri pripravi mize
Weimar Porzellan Picasso kolekcija
 

Občuti razliko – sijaj in mat površina

    Predstavili so nam porcelan, ki je bil kombinacija mat in sijaj površine. Lahko je samo en del sijaj ali mat, lahko je ločeno na zgornji in spodnji del, lahko pa kombiniramo posamezne različne kose. Pri vsem tem proizvajalci povdarjajo, da je potrebno občutiti razliko, kar pomeni, da morajo s prsti podrsati po površini, da opazimo razliko. Na sejmu so nam tudi razložili, da odkar imamo “touch” telefone, so naše prstne blazinice dosti bolj občutljive. To pa lahko uporabimo pri boljšem zaznavanju površine. Ena dobra lastnost, ki so jo nam prinesli moderni telefoni. Danes ne velja samo, da moramo krožnik prijeti v roko, da zaznamo njegovo težo, ampak je pomembno tudi zato, da potipamo kakšna je površina krožnika.
Rosenthal Suomi black
Rosenthal Suomi black
   

Zgodovina – neizčrpen vir navdihov za nove trende in novosti pri pripravi  mize

    Mnogo oblikovalcev je našlo navdih v zgodovini in kar nismo mogli verjeti, kako več kot stoletni motivi zaživijo popolnoma drugače ! Npr. Goebel je na svojih izdelkih uporabil ilustracijo Japonskega ilustratorja Katsushika, katerega ilustracija je ugledala luč sveta davnega leta 1832! Pa se nam je zdel motiv zelo, zelo moderen!  
Goebel Katsushika
Goebel Katsushika
  Vedno znova spet prihajajo v ospredje klasični motivi, ki imajo zgodbo! Vsi imamo radi dobre in uspešne zgodbe in lepo je vedeti velike zgodbe, ki so botrovale nastanku posameznega motiva na krožnikih. . Nekaj primerov:
  • Maria Rosenthal – krožnike in porcelan je oblikoval Philip Rosenthal za svojo ženo Marijo
  • Katharina Weimar Porzellan – porcelan je bil oblikovan za Katarino Veliko, za katero vemo, da je bila velika ljubiteljica porcelana
  Moramo pa povedati, da se zgodovinski motivi in vzorci ne pojavljajo samo na porcelanu, ampak smo letos videli veliko kristalnih kozarcev z bogatimi brusi in obvezno širokim zlatim robom.  Ne smemo pozabiti, da je zelo trendovsko imeti barvne kozarce, še bolje v kombinaciji z zlatim robom. Trendovske barve kozarcev so: amber-oranžna, roza, modra, zelena, rdeča in letos najbolj vroča barva pri kozarcih – črna z zlatim robom. Za tiste, ki nimate radi zlata, je trendovska izbira kozarcev v barvah, z neenakomernim brusom, da se le-ti lesketajo kot kristali. Ko to kombiniramo z našim pogrinjkom, nam ti kozarci daje živahen pridih življenja. Torej na naši letošnji mizi naj bodo barve, pa čeprav so ti barvni kozarci.
Versace Gala Prestige Medusa
Versace Gala Prestige Medusa
Versace Medusa black
Versace Medusa black
  .

Grafični vzorci in rožnati motivi

. Med proizvajalci smo opazili tudi grafične vzorce z ravnimi in strogimi linijami ( ASA Selection), do orientalskih vzorcev, ampak brez rožnatih motivov ni šlo.  Ti so najbolj padli v oči pri proizvajalcu Smeg, ki je na kuhinjske pripomočke natisnil rožni motiv Sicilian flower dreams, ki sta jih naslikala oblikovalski dvojec Dolce & Gabbana. Neverjetno, ampak resnično. .
Smeg – Dolce & Gabbana design
 
Weimar Porzellan
Pri novem rožnatem vzorcu, ki ga je kombiniral z grafičnimi vzorci in hkrati kombinacija mat in sijaj, je izstopal Arzberg.  Za njih je oblikoval Michael Sieger, ki je dokazal, da lahko kombinira rožne vzorce z grafičnimi, vse to pa popestri še z kombinacijo mat in sijaj glazure.    

.

Perfektna kombinacija – pastelni in puder odtenki

  Pastelne barve so nova bela barva pri krožnikih! Odkar so začeli pastelne in puder barve kombinirati z drugimi vzorci krožnikov, je to postalo standard. Različni proizvajalci so to imenovali “mix and match”, kar pomeni, da je danes trendovsko kombinirati pastelne kombinacije s klasičnimi vzorci. In deluje! To izgleda tako dobro, da so proizvajalci malih kuhinjskih pripomočkov pričeli uporabljati te kombinacije.
Versace 2018
 

Arnstadt Kristall
 
Kahla Porzellan
   

Novi trendi in novosti pri pripravi mize – zakaj je to pomembno za nas

  Novi trendi in novosti pri pripravi mize so zelo pomembni tako za proizvajalce kot za kupce, kajti danes pomeni, da si trendovski, ko si trendovski na vseh področjih. Poleg tega zato, da si trendovski pri pripravi mize, potrebuješ samo malo znanja in dobre kose porcelana, ki so lahko tudi stari. Torej vrača se “bogata” miza z dobrimi kosi porcelana, ki so lahko pomešani med seboj, kar izkazuje osebni pristop in kreativnost osebe, ki je pripravila mizo. Pri pripravi mize moramo biti pozorni, da dodamo luksuzne elemente, kot je naprimer jedilni pribor v zlati, baker ali drugi barvi in pa seveda ne smemo pozabiti na kozarce, ki so pomemben detajl vsake mize. Morda pa doma v omari najdete kozarce od svojih babic, ki so pomemben dodatek k moderni mizi. Pa seveda ne smemo pozabiti na dekoracijo, kjer bodimo nadvse izvirni.   Torej novi trendi in novosti pri pripravi mize nam dajejo odlično priložnost za dopolnitev svoje zbirke in nam dajejo priložnost, da vzpodbudimo svojo kreativnost, da se izkažemo pred svojo družino, prijatelji in poslovnimi partnerji.   In še nekaj….. Ne pozabite vključiti v to igro kreativnosti, svojih otrok, ki v tem neizmerno uživajo in jim hkrati daste neprecenljivo dediščino za njihovo prihodnost. Saj se spomnite svojih babic….   Naj Vam bo priprava Vaše mize v neizmeren užitek!
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.